Fit brownie z czerwonej fasoli.
Wszyscy kochają to ciacho!!!
Pyszne brownie z czerwonej fasoli zaskakuje nawet największych ciastopożeraczy!
Taką fit słodkość po prostu trzeba spróbować!
Na dodatek przepis jest banalnie prosty.
Składniki na keksówkę około 30 cm
2 puszki odsączonej czerwonej fasoli
2 bardzo dojrzałe banany
4 jajka
2 łyżki miodu
2 łyżki ksylitolu (kto lubi bardzo słodko może dodać więcej)
6 łyżeczek ciemnego kakao
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
garść suszonej żurawiny
garść jagód goi + do ozdoby
olej rzepakowy bądź inny tłuszcz do posmarowania blaszki
1,5 tabliczki gorzkiej czekolady
50 ml mleka
Fasolę, banany, jajka, miód, ksylitol, kakao i proszek do pieczenia wrzucamy do blendera kielichowego i wszystko razem blendujemy. Powstała masa powinna być dość rzadka.
Następnie dodajemy żurawinę i jagody goi. Wszystko mieszamy i przekładamy do keksówki posmarowanej tłuszczem.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 min.
Czekoladę rozpuszczamy z w rondelku z mlekiem i polewamy gotowe ciasto.
Posypujemy jagodami goi i zajadamy jak szaleni do ostatniego kawałka!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz