Czego szukasz?

Popularne posty

środa, 7 marca 2018

Pasta z makreli

Fit pasta z makreli

 

 

Smak mojego dzieciństwa! Będąc małą Kasią mogłam zjeść nawet 10 kanapek z pastą rybną mojej mamy, gdzie normalnie jadłam 2!
 Chyba brakowało mi zdrowych tłuszczów omega 3 i witaminy D...
 Pyszna pasta z makreli z przepisu mojej mamy, ale w mojej wersji! 
Tłuste i nie zdrowe składniki typu masło i koncentrat pomidorowy zamienione na naturalne i nie przetworzone składniki!!!
Nie napiszę, że smakuje lepiej bo się boje mamy :D 
Ale zachęcam do próbowania! ;)

 

Składniki:

1 makrela wędzona
100 g sera białego półtłustego (można też zastosować chudy)
50 ml passaty pomidorowej (ważne, aby nie była z koncentratu-czytać etykiety!)
1 awokado
odrobina soli, pieprz 


Awokado i makrelę obrać, połączyć z serem, pasatą i zblendować. 
Doprawić solą (pamiętajmy, że makrela jest słona więc w tym przypadku można zupełnie zrezygnować z soli)  i pieprzem do smaku.
Podawać z pieczywem, albo świeżymi warzywami. 
Słupki z marchewki będą idealne! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz