Sałatka z kaszą jaglaną i paluszkami surimi
Kolejna sałatka? Tak! Jak nie mam czasu na obiad to jak zawsze tworze coś z niczego, a raczej coś zdrowego z tego co mam w lodówce!
Składniki:
100 gr ugotowanej kaszy jaglanej
6 paluszków surimi
1 papryka
100 g cukinii
garść świeżego szpinaku
oliwa, sól, pieprz cytrynowy
Na rozgrzanej na patelni oliwie podsmażyć delikatnie paluszki, ściągnąć i odsączyć na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu.
Paprykę i cukinie pokroić i wrzucić na patelnie po paluszkach. Delikatnie podsmażyć około 2 min, dodać kaszę i wymieszać. Na koniec dodać szpinak, potrzymać na patelni przez około minutę.
Posolić, popieprzyć i przełożyć na talerz, a następnie ułożyć paluszki surmii.
Smacznego!
Smacznego!