Czego szukasz?

Popularne posty

niedziela, 3 grudnia 2017

Pasta

PASTA Z MĄKI ORKISZOWEJ ZE SPIRULINĄ



Makaron też może być fit! 
Makaron z mąki orkiszowej z dodatkiem spiruliny.
 Podany z łososiem w sosie musztardowo-cytrynowym pieczonym w rozmarynie.
Jak zawsze pysznie i zdrowo!



Przepis na makaron na 2 porcje:

150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
łyżeczka spiruliny
2 jajka 
sól, papryka słodka - szczypta do smaku. 


Suche składniki polączyć dodać jajka i dokłądnie ugnieść.
 Ciasto rozwałkować i pokroić w długie wstążki.
 Gotować około 8 min na osolonej wodzie z łyżką oliwy. 

Makaron podałam podsmażony z oliwą i czosnkiem.
Łosoś pieczony w piekarniku w marynacie musztardowo cytrynowej z rozmarynem.
Mniam.