Kulki twarogowe z dodatkami
Przygotowywanie zdrowych przekąsek na party, to moja ulubiona część przedimprezowa!
Kuleczki expresowo znikają z talerza, ale to nie problem bo są banalne w przygotowaniu, więc możemy zrobić większy zapas!
Kulki twarogowe idealnie nadają się na zdrową przekąskę do pracy czy szkoły. Wystarczy zrobić ich nieco więcej i mamy z głowy przekąskę na kilka dni :)
Kolejnym atutem jest fakt, że możemy do nich dodać co tylko chcemy i lubimy!
Moja propozycja to łosoś, awokado i orzechy włoskie.
Składniki na około 20 kulek:
250 g chudego twarogu
1 awokado
100 g łososia
garść orzechów włoskich
sól himalajska i pieprz
Do obtoczenia:
Papryka słodka, curry, czosnek niedźwiedzi, pieprz cytrynowy.
Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem.
Łososia drobno kroimy.
Orzechy za pomocą tłuczka rozgniatamy.
Mieszamy składniki z twarogiem, solą i pieprzem.
Formujemy małe kuleczki o średnicy około 2 cm.
Przyprawy do obtoczenia, możemy połączyć, ale kolorowo i efektowniej wygląda jak kulki obtoczymy po kilka osobno w przyprawach.
Smacznego!