Czego szukasz?

Popularne posty

czwartek, 10 stycznia 2019

Kulki twarogowe z łososiem

Kulki twarogowe z dodatkami



Przygotowywanie zdrowych przekąsek na party, to moja ulubiona część przedimprezowa!
Kuleczki expresowo znikają z talerza, ale to nie problem bo są banalne w przygotowaniu, więc możemy zrobić większy zapas!

Kulki twarogowe idealnie nadają się na zdrową przekąskę do pracy czy szkoły. Wystarczy zrobić ich nieco więcej i mamy z głowy przekąskę na kilka dni :)

Kolejnym atutem jest fakt, że możemy do nich dodać co tylko chcemy i lubimy!
Moja propozycja to łosoś, awokado i orzechy włoskie.

Składniki na około 20 kulek:

250 g chudego twarogu
1 awokado 
100 g łososia 
garść orzechów włoskich
sól himalajska i pieprz
Do obtoczenia: 
Papryka słodka, curry, czosnek niedźwiedzi, pieprz cytrynowy.


Awokado obieramy ze skóry, usuwamy pestkę i rozgniatamy widelcem. 
Łososia drobno kroimy.
Orzechy za pomocą tłuczka rozgniatamy.
Mieszamy składniki z twarogiem, solą i pieprzem.
Formujemy małe kuleczki o średnicy około 2 cm.
Przyprawy do obtoczenia, możemy połączyć, ale kolorowo i efektowniej wygląda jak kulki obtoczymy po kilka osobno w przyprawach.
Smacznego!