Czego szukasz?

Popularne posty

czwartek, 22 marca 2018

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane awokado

 

Jajka to nieodłączny element każdego wielkanocnego stołu. 
Zdrowy rok zdrowe nawyki, więc i jajka wzbogacone o coś więcej!
Tak przygotowane jajka przełamią rutynę zwykłego świątecznego stołu.  
Idealne również na przekąskę.
Zdrowe, pyszne i doskonałe w smaku! 

Składniki na 5 jajek:

5 jajek
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny/limonki
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżka oliwy 
sól, pieprz 
świeża kolendra 

Jajka ugotować na twardo, obrać skorupki i przepołowić na pół. 
Ugotowane żółtka, obrane awokado,  posiekaną cebulę i kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawy zblędować.
Przygotowaną masą napełnić połówki jajek.
Jeśli ktoś lubi na ostro, można dodać do blendowania papryczkę chilli.