Jajka faszerowane awokado
Jajka to nieodłączny element każdego wielkanocnego stołu.
Zdrowy rok zdrowe nawyki, więc i jajka wzbogacone o coś więcej!
Tak przygotowane jajka przełamią rutynę zwykłego świątecznego stołu.
Idealne również na przekąskę.
Zdrowe, pyszne i doskonałe w smaku!
Składniki na 5 jajek:5 jajek
1 awokado
1 łyżka soku z cytryny/limonki
1/2 małej czerwonej cebuli
1 łyżka oliwy
sól, pieprz
świeża kolendra
Jajka ugotować na twardo, obrać skorupki i przepołowić na pół.
Ugotowane żółtka, obrane awokado, posiekaną cebulę i kolendrę, sok z cytryny, oliwę i przyprawy zblędować.
Przygotowaną masą napełnić połówki jajek.
Jeśli ktoś lubi na ostro, można dodać do blendowania papryczkę chilli.