Sałatka z owocami i mozzarellą
Sałatka na dwa sposoby!
Pierwszy to pomysł na przekąskę- owoce i biała mozzarella!
W opcji drugiej wystarczy dodać komosę ryżową oraz szpinak i obiad gotowy!
Arbuz 50g
Melon 50g
Pomidory koktajlowe 50g
Mozzarella mini 50 g
Sos balsamico
mięta 5 listków
Składniki do obiadu:
tjw+
komosa ryżowa 50 g
świeży szpinak 25 g
olej kokosowy łyżeczka
Arbuza i melona pokroić w kostkę około 1,5 cm lub zrobić kulki za pomocą łyżeczki, tak jak na zdjęciu. Wszystkie składniki połączyć i podawać w sosem balsamico i świeżą miętą.
Do wersji obiadowej gotujemy komosę ryżową według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy szpinak i ugotowaną komosę ryżową. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy 3 min.
Na talerzu wrzucamy zawartość patelni i resztę produktów dokładnie jak wyżej.
Smacznego !