Czego szukasz?

Popularne posty

czwartek, 7 czerwca 2018

Sałatka z mozzarellą i owocami

Sałatka z owocami i mozzarellą 

             

              Sałatka na dwa sposoby!

Pierwszy to pomysł na przekąskę- owoce i biała mozzarella! 

W opcji drugiej wystarczy dodać komosę ryżową oraz szpinak i obiad gotowy!   

 

Składniki na przekąskę:

Arbuz 50g
Melon 50g
Pomidory koktajlowe 50g
Mozzarella mini 50 g  
Sos balsamico 
mięta 5 listków

Składniki do obiadu:

tjw+
komosa ryżowa 50 g 
świeży szpinak 25 g 
olej kokosowy łyżeczka



Arbuza i melona pokroić w kostkę około 1,5 cm lub zrobić kulki za pomocą łyżeczki, tak jak na zdjęciu. Wszystkie składniki połączyć i podawać w sosem balsamico i świeżą miętą.
Do wersji obiadowej gotujemy komosę ryżową według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy szpinak i ugotowaną komosę ryżową. Podlewamy delikatnie wodą i dusimy  3 min. 
Na talerzu wrzucamy zawartość patelni i resztę produktów dokładnie jak wyżej.
Smacznego !