Strączki z kaszą i warzywami
Warzywa strączkowe jeść trzeba!
Ale nikt nie ma pomysłu co z nich zrobić.
A przecież najprostsze i najszybsze dania pochodzą właśnie ze strączków!
Na takie proste danie potrzeba nam zaledwie 20 min
i mamy obiad na 2 dni :)
Gotujemy i jemy!
Składniki na 4 porcje:
1 puszka zielonej soczewicy
1 puszka kukurydzy gold
200 g szpinaku
2 cebula czerwona
2 ząbki czosnku
100 g pieczarek
2 marchewki
100 g kaszy bulgur
3 jajka
pęczek natki pietruszki
3 łyżki oleju kokosowego
sól himalajska, pieprz cytrynowy, papryka ostra
Wszystkie warzywa należy drobno pokroić!!!
Cebulę i czosnek zeszklić na odrobinie oleju kokosowego. Następnie dodać marchewkę i smażyć jakieś 5 min, aby marchewka była trochę miększa. Dodać pieczarki, a następnie szpinak.
Wszystko poddusić pod przykryciem 5 min.
Dodać soczewicę, kukurydzę, posiekaną natkę i ugotowaną kaszę bulgur( nie rozgotować kaszy!)
Doprawić do smaku.
Na koniec gotowania dodać 2 łyżki oleju kokosowego i wbić jajka.
Wszystko podsmażyć parę minut ciągle mieszając!
Obiad gotowy :)
Smacznego