Jaglane kotleciki z indykiem i warzywami
Kotleciki z kaszą jaglaną, mielonym filetem z indyka i warzywami w panierce z płatków jaglanych idealnie nadają się do podania z ziemniakami lub sałatką i jogurtem.
Sam smak na talerzu :)
Składniki na 12 kotletów:
200g ugotowanej kaszy jaglanej
400g mięsa mielonego z indyka
1 mała cebula
1 ząbek czosnku
1 mała papryka czerwona
2 ogórki kiszone
2 szklanki płatków jaglanych
olej rzepakowy do smażenia
Przyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, papryka: słodka,wędzona,ostra.
Drobno pokrojoną cebulkę zeszklić z posiekanym czosnkiem na oleju.
Paprykę i ogórka również drobno pokroić.
Kaszę, warzywa, mięso i przyprawy połączyć. Z otrzymanej masy formować płaskie okrągłe kotleciki, które należy obtoczyć w płatkach jaglanych.
Kotleciki smażyć na rozgrzanym oleju z 2 stron przez 5 min, aż do zarumienienia.
Smak na talerzu :)