Pasta z marchewki i kaszy jaglanej-idealna na przekąskę
Taką pastę można zajadać bez wyrzutów sumienia! Idealna na kanapkę do śniadania. Sprawdzi się również jako zdrowa przekąska zajadana z selerem naciowym albo ogórkiem.
Prosta w wykonaniu, a pyszna w zjadaniu.
Składniki:
0,5 kg marchwi
1 cebula
50 g suchej kaszy jaglanej
oliwa
sezam
sos sojowy
Przyprawy: sól, pieprz, papryka: ostra, słodka i wędzona.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na na oliwie, dodać pokrojoną marchewkę i podsmażyć, Wszystko poddusić z sosem sojowym i szklanką wody. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Jaglankę dodać do reszty składników, doprawić i wszystko razem zblendować.
Podawać posypane sezamem.
Smacznego!
Wyglada pysznie, sama spróbuje zrobić :)
OdpowiedzUsuń